Kutyával Csobbanni Boldogság

Kutyával strandolni? Kutyabarát vízpartot találni nem könnyű. Számomra érthetetlen, hogy természetes vizekből, miért tiltunk ki kutyákat és ezzel a kutyásokat, akik nem szeretnék a lakásba zárva hagyni kedvencüket, míg ők a vízparton hűsölnek. A Balaton egyik pontján engedni a kutyás pancsolást, 100 méterrel odébb meg tiltani, számomra érthetetlen dolog. A Dunába engedni a szennyvizet, aztán kitiltani az ebeket? Számomra logikátlan.


A cicám utál pancsolni, így nem vagyok közvetlenül érintett az ügyben, ez még nem akadályoz meg abban, hogy a #BudapestIngyen sorozat, mai részében, mutassak Nektek egy szuper kis helyet, ahol kutya és kutyabarát megfér egymás mellett a vízparton. A hely azért is fogott meg annyira, mert a Balatonon, azért lehet találni kutyabarát kempingeket, strandokat, a fővárosban azonban nem hallottam még ilyen helyről.


Kavicsos Dog Beach Budapesten- Hajógyári Sziget

Mehetsz kutya nélkül is, de ha nem vagy kutyabolond ez nem a te helyed. Neveletlen ebbel megint csak rossz választás, mert sok kutya van. Játszanak, beúsznak a Dunába a botokért, kergetik egymást, így csak a parancsszóra tömegben is hallgató ebekkel érdemes ellátogatni a Sziget legészakibb pontján fellelhető kavicsos partszakaszra.


Szép látvány, ahogy a Dunát kettéválasztja a sziget, hajók jönnek-mennek hullámokat verve, a kutyák pedig önfeledten játszanak parton és vízben egyaránt. A vízbe be lehet menni hűsölni, persze messzire beúszni a sodrás miatt nem szabad, egyet csobbanni azért éppen alkalmas a partszakasz.


Az út rejtelmei

A Hév kivisz a Filatorigátig, ott a megállóból egyből le lehet fordulni jobbra az Audi közbe. Az út végén csak át kell menni a hídon és máris a Hajógyári szigeten találjuk magunkat. Ahogy vége a hídnak, balra van egy földút. Itt következik az erdős rész, madárcsicsergés, a kutyák biztosan élvezik majd az sétát. Negyed óra alatt lehet kiérni az út végére, a sziget legészakibb csücskébe, ahol már lehet is csobbani.

Íratlan szabályok

Ez nem egy kiépített strand; büfékre, mellékhelységre és kukákra ne nagyon számíts. Ha szemetet hagysz, tönkreteszed a part érintetlen szépséget. Ha viszel magaddal rágcsálnivalót, üdítőt, vizet a kutyusnak, akkor a kiürült flakonok visszafelé is elférnek a táskádban. Ha mindenki csak egy zsebkendőt hagy ott, vagy csak egyszer nem szedi fel a kutyapiszkot, hamar szemétdomb válik, ebből a klassz kutyaparadicsomból. Ritka érték, vigyázzunk rá!

Ismersz kutyabarát vízpartot bárhol az országban? Oszd meg velünk kommentben, hogy klassz kis kutyával strandoló közösségek alakulhassanak ki. Kommenteléshez, még mindig nem kell bejelentkezni, írjatok bátran.



Ha tetszett a bejegyzés iratkozz fel Rendszer Olvasónak, a „Feliratkozás a webhelyre” gombra kattintva az oldalsávon. Ha továbbra sem szeretnél lemaradni a legjobb ingyenes programajánlókról, kövesd a #BudapestIngyen táblát pinteresten>>>

2 megjegyzés:

  1. szeretem a kutyákat,félre értés ne essék.de gyűlölöööööm,ha a közelemben egy kutya mossa bele magát a vízbe.mindegy, hogy folyó-,vagy állóvízről beszélünk. hagy ne kelljen eltűrni,hogy egy kutya fürdik(meg ki tudja mit csinál a vízbe) mellettem. legyen kijelölve akkor kutyastrand. a kutyatartók pedig tartsák be és oda hordják a kutyáikat.ne pedig a fürdőző emberek mellé.csak sajnos vannak,akik ezt képtelenek betartani...-.-
    Üdv,Kata

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kata.

      Hol mosta bele magát egy kutya melletted a vízbe? Én még sehol nem láttam, hogy kutyát be lehetett volna vinni strandra. És mit jelent "a ki tudja mit csinál"? A gyerekek belepisilnek a vízbe, sőt pelenkástól beleengedik őket, de kutya nem ürít úszás közben, ha erre gondolsz, az emberek sokkal több undorító dolgot engednek a vízbe, ráadásul a szennyvizet is. Az jobban megnyugtat, hogy a szennyvíz és a kutya is tőled mondjuk 100 méterre van a vízbe engedve, ahol utána strandolsz, mintha közelről látnád, hogy belemegy egy kutyus? Én megértem ha ez valakinek jobb érzés, mert sokan csak a látható dolgoktól akadnak ki. Pl. ha előttük vágják el a csirke torkát, attól kiakadnak, de ha csak meg kell enni, attól semmi bajuk.

      Továbbra is írjátok meg a véleményeteket nyugodtan, mert örülök neki, ha több szemszögből is megvizsgáljuk a témákat. :)

      Törlés

Keresés ebben a blogban

További bejegyzések