Szappanrecept Pályázat

Házi készítésű szappan lázban ég a fél világ

Talán nincs is olyan rendezvény, fesztivál, ahol ne futnánk bele kézműves szappan standba. Se szeri, se száma a natúr szappan készítő cégeknek, az otthon szappant főzők, a szappannal foglalkozó weboldalak, írások, tesztek számának. 

Hogy ezt a hullámot az egészséges életmód reneszánsza, a tudatos vásárlók, az INCI lista ellenőrzés elterjedése, vagy más hozta magával, nem tudom. 
Mindenesetre az bizonyos, hogy a szappan téma foglalkoztatja az embereket. 


A vissza a természethez elv, a nagy gyártókban bizonyára jogosan csalódott fogyasztók, az állatkísérletes termékeket nem preferálók, a gazdasági válság mind erősítették a DIY fellendülését. A Csináld Magad (DO IT YOURSELF) a natúr szappan mániát sem került el természetesen. 


Pályázat tapasztalt szappankészítőknek:

Ezért írok most ki egy pályázatot natúr szappan készítőknek, olyanoknak, akiknek már van tapasztalatuk az otthoni szappan gyártásban.
Keresek egy olyan kipróbált alapreceptet, melyet jó szívvel ajánlanátok kezdő szappankészítőknek, olyan apró kis tippekkel, praktikákkal megfűszerezve, amikkel, egy kezdő esetleg elkerülheti a hajdan általatok elkövetett hibákat.



Cserébe a cikk végén, megosztom a nyertes szappanreceptet beküldő oldalának linkjét (legyen az értékesítő oldal, blog, vagy bármi más), és természetesen az általa küldött képet, a recept alapján elkészített szappanról.



Pályázat feltételei:

  •  a szappan recept egyszerű alaprecept legyen, mely könnyen elkészíthető, lehetőleg kevés alapanyagból


  •  legyen benne 1 plusz kis dolog, mely mégis megkülönbözteti majd egymástól a beküldött recepteket, de csak szintén könnyen beszerezhető alapanyagból (pl: különleges szín, tipp különleges formára, illatra, állagjavításra, díszítésre vagy bármi más kis csavar)


  •  a mennyiségeket pontosan add meg a receptben, majd utána írd le a készítés folyamatát, ahogy egy kezdő is megérti

  •  írd le miért pont ezeket az alapanyagot használod a legjobb receptedben

  •  csak olyan kipróbált receptet adj meg amivel, mind állagra, mind illatra, mind kinézetre elégedett vagy, hisz a cél az, hogy a szétmálló, gyorsan fogyó, teljesen habzás képtelen (persze nem sls szintű habot követelek, a natúr szappan krémessége épp elég), használhatatlanul puha szappanokat elkerüljük

A megmérettetésre szánt recepteket, írásokat, blogbejegyzéseket és az ez alapján elkészült szappancsodákról készült fotókat ezen blog, hivatalos email címére, a freedomprincess22@gmail.com címre várom. 

Sok sikert kívánok mindenkinek, találjuk meg együtt a tökéletes, bevált alapreceptet, a legegyszerűbb szappancsodához. Álljon a Te neved a legjobb szappanreceptet kitaláló emléktábláján. Dicsérjenek és ajánljanak Téged és az oldalad, a DIY, házi szappankészítők.


Kommenteljetek, kérdezzetek nyugodtan, regisztrálni most sem kell! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

További bejegyzések