"Te biztos különleges dolgokat eszel."- kapom meg sokszor vegánként, de ez egyáltalán nem így van. Persze az én figyelmem kicsit másfelé összpontosul egy boltban, de nincsenek eget rengető furcsaságok a növényi étrendben. Most 3 olyan dolgot mutatok Nektek, amit eddig talán nem ismertetek, de az én konyhám állandó lakói.
Lenmag
Kis meleg vízzel keverve bekocsonyásodik és tökéletes alternatíva a tojásra. Fantasztikusan tapaszt, így vegán fasírtok elengedhetetlen összetevője. Nem mellesleg ez még szuper egészséges is, így szerintem minden konyhában ott a helye. Serkenti az agyműködést és csökkenti a koleszterinszintet. Omega3 tartalma gátolja az érelmeszesedést, így szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek kifejezetten ajánlott.
Füstölt paprika
Az őrölt pirospaprika minden magyar konyha alapkellék. A füstölt változatát akkor használom, ha valamiből nem hiányozhat ez a markáns, erőteljes ízvilág. Fantasztikus illata van és kevés kell belőle, így sok magyaros étel vegán változatát tökéletesítheti. Ne gondoljuk, hogy a füstös íz, a predán konyha kiváltsága lenne, hisz kapható már füstölt só, füstölt fokhagyma, sőt füstölt gabonakolbász is.
Sörélesztő pehely
A tejtermék mentességgel bizony búcsút intünk a sajtoknak, így a legtöbb vegán konyha alapkelléke, az inaktív sörélesztő pehely. Nem csak finom sajtos íze, de magas B vitamin tartalma miatt is nagy kedvenc, hisz hozzájárul a haj, a bőr és a köröm egészségéhez. Kesudióval ledarálva készülhet belőle vegán parmezán, de szendvicsekre vagy főételek szórva is megállja a helyét. És persze belőle készül a kedvenc kukoricasajtom is a pizzára>>>
Ha tetszett a bejegyzés, iratkozzatok fel rendszeres olvasónak, a blogra. :) Még több tippért, receptért és inspirációért kövessetek Pinteresten vagy Facebookon>>>
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése