Zuhanyzás közbeni testápoló az új őrület

A legújabb őrület a zuhanyzás közbeni testápoló. Valljuk be csábítóan hangzik, hisz ki szeret ragacsosan várakozni öltözés előtt, mikor már aludna, vagy épp rohan a munkába.

Mivel zuhanyozz, hogy hidratálj?

A tusfürdődben SLS van, amiről már többször írtam, de azért elmondom egyszerűen még egyszer, hogyan is működik. Miért létezik tusfürdő, és miért maradt fent máig, mikor valójában csak egy szükségállapotra találták fel?



Miért váltotta le a tusfürdő a szappant?

A háború utáni hiány miatt volt szükség valamire, amit nagyon olcsón, gyorsan és nagy mennyiségben lehet gyártani szappan helyett. Így született a mai tusfürdő. És már ki is találhattad miért maradt fenn: a gyártónak olcsó és gyors előállítani, hisz erre találták fel. Egy természetes szappannak több hetes érésre van szüksége gyártás után, ami valljuk be, nem kedvez a tömeggyártásnak.


Miért elégednek meg a legtöbben ezzel a kemikáliával?

Úgy érezheted, hogy a bőröd nem szárítja, hisz az tusfürdő használata után nem húzódik. De még sosem volt annyi ekcémás, mint manapság. A megtévesztés egyszerű oka, hogy elsavasítja a bőrt és a bőr egy savas környezetben érzi jól magát, hisz egy természetes enyhén savas, savköpeny védi.


Akkor miért is nem tesz neki jót az SLS tartalmú tusfürdőd?

Ez a vegyület úgy működik, hogy az egyik molekula a vízhez, a másik a bőrödön lévő zsírréteghez tapad, így képződik a hab. Minél több hab van, annál több zsírt tud leszedni a tusfürdő a bőrödről, amivel teljesen kiszárítja azt. Ugye a te tusfürdőd is jól habzik? Ha ez nem lenne elég, kapd elő a kedvenc tusfürdőd, és tessék kielemezni az INCI listát. Mindig ellenőrizd az összetételt, mert nagyon durva dolgokat tesznek egy átlagos „márkásnak” mondott, agyonreklámozott tusfürdőbe. Ezért van annyi ekcémás, viszkető, kiütéses panasz, ami elmúlhat, ha jól választod meg a kozmetikumaid összetevőit.


Először is cseréld le a tusfürdőd, egy kézzel, növényi olajból készült, natúr szappanra, erről már írtam bővebben.


Melyik az a zuhanyzás közbeni testápoló, amelyik olcsó, hisz 1 évre elég és olyan rugalmassá teszi a bőröd, amit a strandon is megirigyelnek?

Nézzük csak, mi van a bolti, reklámokból ismert ilyen termékben. Nem meglepő, hogy elég csúnyák az összetevői és állatkísérletes termékek. Fő alkotórészei a vazelin és kőolaj, valamint mesterséges illatanyag. Ha valaki ezzel szándékozik eltömíteni a pórusait, annak javaslom, vegyen a gyógyszertárba fillérekért inkább, de természetesen van jobb megoldás is.


Házi zuhanyzás közbeni testápoló

Vessük be megint csak a természet erejét és használjunk állatkísérlet mentes, terméket. Ne csak a natúrszappannal, de a testápolód kókuszvajra cserélésével is tedd le a voksod az állatkísérletes termékek ellen. A kókuszolajról is írtam már bőven, de a lényeg most az, hogy ha ezt vizes bőrbe kened, felveszi a vízmolekulát és bejuttatja a nedvességet a bőrödbe. Így valóban hidratál, ráadásul nedves bőrbe könnyen felszívódik, és rugalmassá ellenállóvá teszi a bőröd. Nem utolsó sorban még enyhe, kb 3-4-es fényvédő faktorral is rendelkezik, ami így nyáron különösen, de egyébként mindig jól jön.


A testápolást a legegyszerűbb még a zuhanyzóban végezni, miután végeztél a szappanozással. Lemosni nem kell, sőt én törölközőt sem használok utána, hagyom, hogy minél több nedvesség szívódjon a bőrömbe. Így a legolcsóbb, leghatékonyabb, legállatbarátabb a testápolás.


Minden állatbaráttól jól jön a megosztás, hisz állatkísérlet mentes termékek tudatos vásárlásával, hozzájárulhatsz a borzalmak megszüntetéséhez. Álljunk ki minél többen az ügy érdekében. Legyél te is CRUELTY FREE!

Kommenteljetek nyugodtan, regisztrálni most sem kell! Rendszeres olvasónak itt tudtok feliratkozni egy kattintással.

4 megjegyzés:

  1. Ilyesmit már kevertem ki egyszer, a narancsbőr krém recept alapján, amit itt olvastam valahol :) Annak is kókuszolaj volt az alapja. Mindenkinek nagyon ajánlom hetente párszor ezt a fajta, vizes bőrös hidratálást, elképesztően finom puha lett másnap mindig a bőröm :)) (Barátom is észrevette ;))
    Mondjuk szerintem azzal óvatosan, hogy hacsak nincs ideje az embernek 20 percet meztelenül járkálnia fürdés után, akkor még nem szívja fel teljesen az olajat a bőr, és a ruha kicsit olyan lesz. Én mindig estére időzítem, és akkor mindegy a pizsikémnek, ha kicsit olajos lesz :) A lepedőt-takarót meg nem különösebben "bántja".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban az én bőrömön is észreveszik, hogy puhább lett, mindenkinek ki kéne próbálni. Akit nagyon zavar az olajos érzet, válasszon könnyebben beszívódó olajat, pl a mandulaolaj; és azt hiszem a szőlőmagolaj is pillanatok alatt beszívódik a nedves bőrbe. Persze reggelre a kókusz után is csak a pihe-puha bőr marad, olajos érzet egyáltalán nem. :)

      Törlés
  2. Szia!
    A kókusz zsír is jó? És a jojobaolaj? :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Leila!

      A kókuszzsír= kókuszolaj= kókuszvaj. :) A jojobát még nem próbáltam, de miért ne? Bármilyen növényi olaj jó lehet. :)

      Törlés

Keresés ebben a blogban

További bejegyzések