Egészséges Hamburger

Ígértem egy új sorozatot, #egészséges gyorskaják címmel, amiben gyors ételek, egészségesebb, vegán változatát mutatom meg. Az első részben hamburgert készítünk. Elsőre talán túl egészségesnek is hangzik majd, de ígérem nagyon finom lesz. Burgert készítettünk már lencséből, gombából, babból, cukkiniből, répából, de most egy új, szezonális alapanyagokat választottam.

Sütőtök burger- Zöld szósszal (ha nincs szezonja tök helyett édesburgonyát használjatok)

Ez egy egyszerű, olcsó recept. Hamburger bucit mindenki olyat válasszon, amilyet szeretne. Teljes kiőrlésűt és gluténmenteset is találtok már. Pirítsátok meg, mielőtt összeállítjátok majd a hamburgereket.


Köret a sütőből

Tegyetek egy tepsibe cikkekre vágott burgonyát, sütőtököt/édeskrumplit, hagymát, 3 gerezd pucolatlan fokhagymát tehettek bele felcsíkozott répát is. Hintsétek meg sóval, 1 kanál (rozs)lisztel és olajjal, majd forgassátok össze. Mehet a sütőbe, amíg meg nem puhul, majd pirul.

Sütőtökös Burger (nyáron édesburgonyát használjatok)

- 4 gerezd sült sütőtök/ vagy főtt édeskrumpli
- 1 cikk sült hagyma
- 2 kanál zabpehely
- 2 kanál lenmag
- só, bors
- (rozs)liszt

A tököt turmixoljátok le a hagymával és keverjétek bele a zabpelyhet, lenmagot, fűszereket. Ez pár perc alatt összeáll formázhatóvá. A pogácsákat forgassátok egy kis (rozs)lisztbe és süssétek meg. Sülhet sütőben és serpenyőben is, de félidőben óvatosan fordítsátok meg.


Brokkoli szósz (nyáron zöldborsót használjatok hozzá)

Pároljatok meg egy adag brokkolit vagy borsót és egy kevés vízzel és a héjából kinyomkodott sült fokhagymával turmixoljátok le. Tegyetek bele 1 kanál mustárt, sót és kevés olajat.


Most már csak össze kell állítani a burgereket. Én cékla chutneyval és szárított paradicsommal tálaltam így télen, de nyáron friss zöldségekkel töltsétek meg.


Ha tetszett az egészséges hambi recept, iratkozzatok fel a blogra, legközelebb gyroszt készítünk vegánul. ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

További bejegyzések