Húsmentes rovat- Vegán Milánói

Ma egy újabb húsmentes recepttel készültem Nektek. Most nem a sütőtök lesz  főszerepben, de a kegyetlenség mentesség még mindig főszempont természetesen. Vegán és laktózmentes változatban is készíthető ez az isteni vegetáriánus finomság. Húsevőknek is ajánlom, és remélem egyre többen csatlakoztok legalább a Húsmentes Hétfő kezdeményezéshez.

A világért, az éhezőkért, az állatokért, Magadért.

Húsmentes Milánói

Persze bármilyen alakú tojásmentes tésztával készíthetitek. :)
Sok embernek van olyan elképzelése, hogy a vegetáriánus étkezés annyiból áll, hogy kihagyjuk az ételből a húst és akkor edd a köretet, vagy ami maradt. Ilyenkor nem csodálkozom, hogy sokaknak fenntartásai vannak a húsmentes étkezéssel kapcsolatban, ha ennyire szűk látókörű és fantáziátlan irányból közelítik meg a kérdést. Én minden esetre köszi, de nem szeretek köretet enni, sőt télen a saláta sincs a kedvenceim között. A következő recept végtelenül egyszerű, de nagyon laktató finomság és a milánóit, meg a bolognait egyébként is, a legtöbben szeretik, étkezési szokásoktól függetlenül.


Hozzávalók:

- 1 kisebb padlizsán
- 500g gomba
- 1 fej hagyma
- 1 üveg paradicsomszósz
- 1 kanál liszt

- spagetti vagy makaróni tészta (tojás nélküli, ha vegán)
- növényi sajt (opcionális)
- kókuszzsír, só, bors, bazsalikom

Növényi sajtot már egyáltalán nem használok, friss fűszereket annál inkább. ;)

A padlizsánt vágd apró kockákra héjastól és kevés olajon kezd el pirítani. Sózd, borsozd, majd hintsd meg 1 kanál lisztel és pirítsd aranybarnára, majd borítsd ki egy tányérra.


Mehet a serpenyőbe 1 kanál olaj és a felkockázott hagyma. Ha ez megpirult beleteheted a szeletekre vágott gombát. Fűszerezd, ne hagyd ki a bazsalikomot sem.

A gombát is nyugodtan kihagyhatod, a nélkül is isteni lesz. :)

Kis pirítás után, öntsd fel paradicsomszósszal, tedd vissza rá a padlizsánt és forrás után, mehet is a frissen kifőzött tésztára. Tetejére tehetsz sajtot, de én csak a kép kedvéért tettem, a nélkül is isteni, mivel sajnos elpusztult a friss bazsalikomunk, így most ezzel díszítettem.


Ugye milyen egyszerű? És előre bocsájtom, hogy mindenkinek ízleni fog, akár húsevő, akár nem. Jó étvágyat hozzá, és ha elkészítitek, örömmel kiteszem a Ti ételfotóitokat is a blogra, ha elkülditek.

Annyi mindent meg lehet enni a világon, miért Őket enném?

Feliratkozni rendszeres olvasónak, az oldalsávon tudtok, így értesülhettek az új tudatos receptekről, DIY tippekről, karácsonyi ajándék tippekről és mindenféle tudatos gondolatébresztőről.

Egy jobb világért. <3
Ti kipróbáljátok ezt a húsmentes milánói receptet?

Ha tetszett a bejegyzés, kövess valamelyik csatornán. :)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

További bejegyzések