CF Kozmetikum Teszt

Ebben a sorozatban szeretném bemutatni Nektek, hogy ha tudatosan választotok kozmetikumokat, akkor úgy szépülhettek, hogy közben senkinek nem ártotok. Ezért állatkísérlet-mentes cég, vegán termékei közül válogatok majd.


A pattanásaim a vegán életmódtól és a házi szappanomtól nagyrészt eltűntek, ezért most az utánuk maradt nyomokat kezelem egy tudatos bőrápolási rutinnal, 1 héten át tartó tesztben. Az egész bőrápolási rutinom, állatkísérlet mentes és vegán, így valóban  kegyetlenség mentesnek nevezhető. Kizárólag otthon használható és Magyarországon beszerezhető kozmetikumokat használok majd. 


Ha kíváncsiak vagytok, hogy eltűnnek e a hegek, halványulnak e a foltok az arcomon és, hogy milyen termékeket és melyik márkától tesztelek majd, iratkozzatok fel rendszeres olvasónak az oldalsávon ("Feliratkozás a webhelyre"). 

Addig is lássuk a különdséget: Aha és BHA hámlasztó. Videó magyar felirattal>>>

Megérkeztek a termékminták

A Paula's Choice, kémiai hámlasztóit választottam a teszthez. A cég állatkísérlet-mentes és a termékeik nagy része (90%) vegán is (tehát nem tartalmaz semmilyen állati eredetű összetevőt). A kémiai hámlasztóik mind vegánok, de van egy listájuk a nem vegán termékekről, amit mindenképp csekkoljatok mielőtt rendeltek tőlük. 

A fehér-zöld tasakos krém nem vegán, véletlenül került a csomagba, így azt nem teszteltem.
Teszt alanyok
BHA hámlasztó (2% szalicilsav)

Én a RESIST Daily Pore-Refining Treatment 2% BHA nevű kémiai hámlasztót választottam a teszthez, mert ez tűnt a leguniverzálisabb választásnak. Nőnek és férfiaknak egyaránt ajánlják. Teljesen folyékony állagú. Ígérete szerint, ideális azoknak, akik egyszerre szeretnék felvenni a harcot a pattanások, mitesszerek, tág pórusok és az öregedés látható jelei ellen. 
Aha hámlasztók

Kipróbálok egy 5 és egy 10% verziót is, hogy kiderüljön mennyire bírja a bőröm. Az már most eszembe jutott, hogy lehetne normális, rövid nevük is a termékeknek. Ígérete szerint hámlasztó felfedi a fiatalosabb bőrt és csökkenti az öregedés látható jeleit, megújítja a bőr felszínét, kiegyenlíti a bőrtónust, simítja a finom ráncokat, serkenti a kollagén termelést, javítja a bőr színét és textúráját. 


Aha (5% Alpha Hydroxy Acid)
Paula's Choice RESIST Daily Smoothing Treatment with 5% Alpha Hydroxy Acid

Aha (10% Alpha Hydroxy Acid)
RESIST WEEKLY RESURFACING TREATMENT WITH 10% AHA
Fényvédős hidratáló krém

Mivel a hámlasztás után, fontos a fényvédelem, így 3 különböző fényvédős arckrémet is kipróbálok a PC-től.

Ha kíváncsiak vagytok a hámlasztó teszt eredményire és a tapasztalataimra, iratkozzatok fel rendszeres olvasónak, vagy kövessetek Facebookon. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

További bejegyzések