Tavaszi dekor és kopogtató DIY


A téli kötött pulóverbe bújtatott koszorúk után, tavasszal az élethű selyemvirágba burkolt kopogtatók a legmenőbbek. Persze még szebb ha élővirágból van az alkotás, ha bírod finanszírozni, de ez igen csak költséges és időigényes megoldás. Remélem ti sem dobjátok ki a koszorú alapokat, hisz azok újrahasznosíthatók, így nem kell minden évszakban újat venni. 


Tavaszi ajtódísz

Akár otthon készíted el, akár megvásárolod a kopogtatód, mindenképp ideje tavaszi hangulatba hozni a bejárati ajtót is, ha még nem tetted meg. Ha eddig azt hitted, hogy művirágra nem érdemes költeni, akkor most mutatók pár inspiráló gyönyörűséget, amik többsége bizony nem hervadnak el pár nap alatt.

Ha nincs koszorú alapod, a drót is megteszi.
Ha az adventi koszorút nincs kedved szétszedni, egy nagy fazék köré csavarva a drótot, formás kör alapot kapsz.

Előnye, hogy keskenyebb, légiesebb dísz lesz a végeredmény.


Nem csak virággal díszíthetsz, használd a fantáziád.





 



Régi esernyőt is újrahasznosíthatsz. ;)









Saját ajtódísz

Az én kopogtatómon a virágok mellett helyet kaptak lepkék, kavicsok, gyöngyök és kézzel horgolt virágok is, az akasztója pedig szatén szalag. Mielőtt mindent összevásárolnál nézz körül otthon, hogy mit tudnál hasznosítani ehhez a DIY-hez. Ágakat és szép kavicsokat magad is gyűjthetsz. Ha koszorú alapra dolgozol szükséged lesz egy ragasztópisztolyra, ha drótra, ott elég lesz egy hajlékonyabb drótszál is a virágok rögzítéséhez.


A külső és a belső ajtóra is készült dísz. :)


Virág monogram

Ha már tavaszi dekorációnál tartunk, otthon is könnyen elkészítheted a most nagyon népszerű dobozos virág asztaldíszt. Ez egyébként ajándékba, anyák napjára és fal dekornak is tökéletes, de akár az ajtóra is akaszthatod.







Betű alapot hobbi boltban szerezhetsz, de ha falra szánod elég ha kartónból kivágsz egyet. Nekem több kör és kocka alakú ajándékdobozom is van már itthon, most ebbe a szívecske formájúba kerültek a polifóm virágok.
Ha nektek is kezdenek kókadozni a nőnapi virágaitok, nyugodtan vizezzétek be az oázist és tűzködjétek bele az élő virágfejeket, így meghosszabbítva pár napra a szépségüket.


Természetesen ha élő virággal dolgoztok, tegyétek nejlonzacsiba az oázist, hogy a nedvesség ne tegye tönkre a dísz dobozotokat.


Ilyen "szivacs" rózsákat virág nagykerben szerezhettek, a vegán keksz receptjét pedig megtaláljátok Pinteresten>>>

 Találd meg a saját stílusod és üdvözöld Te is színpompásan a tavaszt.

Ha kérdésetek van vagy elkészítettétek a saját verziótokat írjátok meg kommentben, bejelentkezni sem kell hozzá, ha nem szeretnétek. Ha tetszik az oldal iratkozzatok fel rendszeres olvasónak a "Feliratkozás a webhelyre" gombra kattintva. Megosztásokért továbbra is hálás vagyok Nektek.


Tudatos üzenet mára: Ne ajándékozzatok életet húsvétra sem! Nem játék, érző lény.
Nézd meg a tavaszi színekben pompázó szappansütiket is>>>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

További bejegyzések