Az év legszínesebb fesztiválja

Megkezdődött Budapesten az év legszínesebb fesztiválja, így ma is fantasztikus, ingyenes programokat szedtem össze Nektek. A 10 napos rendezvénysorozatot Alföldi Róbert nyitotta meg. A fesztivál mottója "Budapest Pride: 20 esztendőnk hatalom!", ugyanis az idei, a jubileumi 20. szivárvány fesztivál. 


Mozgalmas vasárnap a Margitszigeten

Ki ne játszott volna el a gondolattal, hogy egyszer majd kötéltáncos lesz. Most kipróbálhatod magad és az egyensúlyérzéked a Slakcline segítségével. Vasárnap(07.05), 12:00 órától a Hajós Alfréd uszoda mögötti réten.

Az eseményhez itt csatlakozhatsz facebookon>>>
Rögtön, miután átmozgattad az izmaid a levegőben, máris csatlakozhatsz ugyan itt (Margitsziget/ Hajós Alfréd uszoda mögött) 15:00 órától, Sugár Bertalan jóga órájához.

További infó itt>>>

Kiállítás az Aurórában

"Én, az önkéntes" címmel nyitja meg kapuit a kiállítás, ahol nem csak azt tudhatod meg, mások miért önkénteskednek, hanem magukkal az önkéntesekkel is találkozhatsz. Motiváló beszélgetések és képek a társadalmi munkáról, az Aurórában, július 6-án, hétfőn 19:00 órától.

Több infóért kattints>>>
Rendszerváltáson innen, Cinema City-n túl

Filmet nézni nem csak a plazában lehet, sőt többnyire nem ott érdemes. Jártál már az Átrium Film-Színházban? A válasz akármi is legyen, július 6-án több okból is érdemes ellátogatni a Mechwart ligetnél található intézménybe. Ezen a hétfőn női és férfi szemszögből is bepillantást nyerhetsz a rendszerváltás előtti korszakba. 18:00 órakor vetítik az Eltitkolt évek című dokumentumfilmet, amely nőkről, szerelemről, családról, boldogságról, fájdalomról szól a Kádár-korszak tükrében.

Ha csak 20 évet tekintenél vissza...

Ez után 20:00 órakor vetítik a Meleg Férfiak Hideg Diktatúrák című filmet, szintén a 80-as évek Magyarországáról, csak férfi szemszögből.

Fürjes Viktória fotókiállítás/ július 8. 17:00/ Átrium>>>
Érdemes előbb érkezni, nem csak azért, hogy mindenképp beférjünk a terembe, hanem mert az előcsarnokban megnézhetjük ""Az éjszaka királynői" című fotókiállítást is. Többek között a nőnek maszkolt Stohl Andrásról készült fotókat is kiállítják.

A kiállítás hosszabb ideig látogatható, részletek itt>>>
Amit a pedagógusoknak tudniuk kellene

Mindenkinek, aki fiatalokkal foglalkozik, tudni kéne kezelni az LMBT témákat is. Ebben segít most az Amnesty International Magyarország ingyenes, "Hogyan ne bántsd a gyereket" című workshopja.

Részletek>>>
Párkapcsolatban bántani?

A Bálint Ház egyébként több workshopnak is otthont ad a jövőhét folyamán. Ha bárkit ismertek nemi identitástól függetlenül, akit érint ez a súlyos probléma és segítene neki egy ilyen esemény, juttassátok el hozzá az infót. A workshop július 9-én 18:30-kor kezdődik a Maceszgombóc teremben.


Több infót itt találtok róla>>>
Budapest legszínesebb fesztiváljának fő eseménye persze a felvonulás (július 11. 15:30), ahol láthatóvá tehetjük közösen, ami egész évben méltatlanul láthatatlan. A szeretet, az elfogadás és az összetartozás ünnepe ez! Gyere és csatlakozz, mert olyan, hogy rossz szerelem nem létezik, a szeretet csak jó lehet.



Ha továbbra sem szeretnétek lemaradni Budapest legjobb ingyenes programjairól, akkor iratkozzatok fel rendszeres olvasónak a TudatosMetropolitákhoz, vagy kövessétek Pinteresten a #BudapestIngyen táblát>>>

Kövesd Pinteresten>>>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

További bejegyzések