4. hét
Csicseriborsó pörkölt tésztával : TudatosMetropolita
Pörköltet bármiből lehet készíteni, bár sokan csak a húsos változatát ismerik, pedig bármilyen zöldségből vagy hüvelyesből elkészíthető. Mindent a hagyományos módon csináljatok, ahogy szoktatok, csak hús helyett, most csicseriborsót használjatok. Ez sokkal hamarabb elkészül, mint a húsos változat.- két nagy fej hagymát olajon megdinsztelek
- 1 paprika és 2 paradicsom apróra vágva mehet hozzá
- utána pirospaprika, só, bors, kömény (minden fűszer, amit a pörköltbe szoktatok)
- végül egy nagy csicseriborsó konzerv (előtte leöblítem)
- én most tettem hozzá egy doboz szeletelt gombát is
- felöntöm vízzel és ha megpárolódott
- behabarom- 1 evőkanál lisztet kikeverek fél dl növényi tejjel vagy vízzel és hozzáöntöm a pörkölthöz
Ha összeforr kész is, a végén megszórom petrezselyem zölddel. Durumtésztával tálalom (az tojásmentes), de rizzsel is tökéletes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése