Egyszerű receptek böjti időszakra

Elkezdődött a karácsonyt megelőző, 40 napos böjt. Ezzel a receptgyűjteménnyel azoknak szeretnénk segíteni hétről-hétre, egyszerű receptekkel, akiknek nehézséget okoz a húsmentes étrend ebben az időszakban. A receptek akár szigorú böjtölőknek is megfelelnek, hisz nem tartalmaznak állati eredetű alapanyagokat, így egy tiszta étkezés segíthet minket ebben az időszakban. 
3.hét

Meggyes Piskóta : TudatosMetropolita


Amíg nem volt ennyi engedmény a böjtben, addig bizony tiltott volt minden állati eredetű élelmiszer, így ma egy olyan piskótát hoztam nektek, ami ezek nélkül is tökéletesen működik, próbáljátok ki bátran. Hisz fagyasztott gyümölccsel is elkészíthető.

Piskóta tejtermék és tojás nélkül:

20 dkg liszt
8 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 citrom leve
1,5 dl napraforgó olaj
2 dl szoba hőmérsékletű növényi tej (szójatej)
Kézi robotgép habverőjével 2 perc alatt csomómentesre keverem és mehet is a sütőpapíros tepsibe. Előmelegített sütőben kb 180°C-on 20-30 percig sütöm. Tűpróbázzátok, gáz és villanysütőben is működik.

Ha azt akarjátok, hogy a gyümölcs ilyen szépen a tetején maradjon, akkor 3-4 perc sütés után potyogtassátok csak bele a magozott meggyet (ha fagyasztott, akkor előtte olvasszátok ki és csöpögtessétek le rendesen). Természetesen más gyümölccsel is működik, kinek mi terem otthon, vagy épp mihez jut hozzá frissen, hisz ilyenkor akár szilvával is elkészíthetitek, de ha van ribizlitek a fagyasztóban, akkor azzal is feldobhatjátok.


Krumplifőzelék Gombafasírttal: NoraSpiration


A harmadik recept, amivel Nóra készült nektek, egy tartalmas főétel, amit biztos mindannyian ismertek, de ő most feldobta egy különleges feltéttel, amit a húsos fasírtok alternatívájaként nyugodtan használhattok bármilyen főzelékhez.


Sós Pite: Cruelty-free Beauty


Anita 3. receptje egy gyönyörű, sós, töltött  pite. Ez egy szuper változatos és személyre szabható recept, mert mindenki a kedvenc zöldségeivel készítheti. Mutatós, mégis könnyen elkészíthető.

A pontos receptet a fotóra kattintva találjátok.

Karácsonyig, minden pénteken új, böjt alatt is fogyasztható étel-válogatással készülünk nektek Nórával és Anitával. Addig is böngészhettek, a korábbi vegán receptek között Facebookon>


2 megjegyzés:

Keresés ebben a blogban

További bejegyzések