3.hét
Meggyes Piskóta : TudatosMetropolita
Amíg nem volt ennyi engedmény a böjtben, addig bizony tiltott volt minden állati eredetű élelmiszer, így ma egy olyan piskótát hoztam nektek, ami ezek nélkül is tökéletesen működik, próbáljátok ki bátran. Hisz fagyasztott gyümölccsel is elkészíthető.
20 dkg liszt
8 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 citrom leve
1,5 dl napraforgó olaj
2 dl szoba hőmérsékletű növényi tej (szójatej)
8 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 citrom leve
1,5 dl napraforgó olaj
2 dl szoba hőmérsékletű növényi tej (szójatej)
Kézi robotgép habverőjével 2 perc alatt csomómentesre keverem és mehet is a sütőpapíros tepsibe. Előmelegített sütőben kb 180°C-on 20-30 percig sütöm. Tűpróbázzátok, gáz és villanysütőben is működik.
Ha azt akarjátok, hogy a gyümölcs ilyen szépen a tetején maradjon, akkor 3-4 perc sütés után potyogtassátok csak bele a magozott meggyet (ha fagyasztott, akkor előtte olvasszátok ki és csöpögtessétek le rendesen). Természetesen más gyümölccsel is működik, kinek mi terem otthon, vagy épp mihez jut hozzá frissen, hisz ilyenkor akár szilvával is elkészíthetitek, de ha van ribizlitek a fagyasztóban, akkor azzal is feldobhatjátok.
Krumplifőzelék Gombafasírttal: NoraSpiration
A harmadik recept, amivel Nóra készült nektek, egy tartalmas főétel, amit biztos mindannyian ismertek, de ő most feldobta egy különleges feltéttel, amit a húsos fasírtok alternatívájaként nyugodtan használhattok bármilyen főzelékhez.
Sós Pite: Cruelty-free Beauty
Anita 3. receptje egy gyönyörű, sós, töltött pite. Ez egy szuper változatos és személyre szabható recept, mert mindenki a kedvenc zöldségeivel készítheti. Mutatós, mégis könnyen elkészíthető.
A pontos receptet a fotóra kattintva találjátok. |
Nagyon király!
VálaszTörlésTÖk jó!
VálaszTörlés