Tavaszi bőrfrissítés házi BŐRRADÍRral

Tavasz van.  A bőröd sápadt, szürke és élettelen, a tél nyomai még ott virítanak rajta, az elszarusodott hámréteg pedig nem mutat valami jól a gyönyörű új tavaszi felsőd mellett. A kedvenc A vonalú szoknyád is felkapnád lassan melegebb napokon, de a harisnyád is felfutna az érdes bőrödtől, a sarkadról már nem is beszélve.


Ragyogó, puha bőr tetőtől talpig ingyen BŐRRADÍRral

Mielőtt elszaladnál a boltba a felismerés után, miszerint azonnal bőrradírra van szükséged, inkább gondold át kicsit, hogy valóban szintetikusan illatosított, drága csomagolásba bújtatott SLS-re van e szüksége a meggyötört bőrödnek. Már hosszasan kifejtettem, miért rossz döntés az SLS, ha annyi nem elég, hogy ez után a bőrszárazsággal és a pattanásokkal kellene küzdened, ahelyett, hogy a tavaszi bokacsizmádba billegve nyugtáznád, a tükör előtt a megújult pihe puha bőröd, akkor olvasd vissza a hajmosós bejegyzésben.

A bőrradír serkenti a vérkeringést, eltávolítja az elhalt hámsejteket, így elősegíti a sejtmegújulást, ráadásul selymessé és puhává varázsolja a bőrt.

Most mutatok pár bőrradírt, ami semmibe nem kerül, nincs benne semmi káros összetevő, és nemhogy venni nem akarsz többé, de annyira íncsiklandozó mind, hogy dönteni is nehéz közülük. 

Még ha nehéz is megállni; egy héten maximum kétszer radírozz, nehogy kárt tegyél a bőrödben.  Arcon inkább csak egyszer, de jó hír, hogy ezeket a radírokat tetőtől talpig használhatod a sarkadtól, a lábaidon át, a hátadon keresztül, bárhol még és az arcodon is. Epiláláskor, borotváláskor kifejezetten jól jön, a makacs benőtt szőrszálak ellen, mi több ha minden héten radírozol nincs több benőtt szőrszál.

Citromos- Cukros hámlasztó bőrradír

Csinálj valami sokkal jobbat a cukorral, mint, hogy megeszed. Tégy jót a testednek és a bőrödnek is, és készíts belőle inkább bőrradírt.

Még nem kell félned, hogy lekoptatja a nehezen megszerzett barnaságod, hisz annak még nyoma sincs ilyenkor, viszont, a pigment foltok, pattanások régi hegei, striák és minden színelváltozás halványítható a citrom csodás hámlasztó erejével. 

Recept:

  •          4 evőkanál kristálycukor
  •          fél citrom leve
  •        érzékeny, száraz bőrűek tegyenek bele 1 kanál hidegen sajtolt olajat (kókusz, mandula, olíva)

Mehet a turmixgépbe vagy kávédarálóba, ami nem csak összekeveri, de kicsit meg is őrli a cukorszemcséket, így bátran mehet az arcodra is. Ha elkészültél már indulhat is a radírozás, a maradékot, pedig tölts szép zárható üvegbe a következő használatig, hisz a cukor tartósítja.

Ha nincs mivel turmixolni és gyengédebb radírra vágysz, használhatsz porcukrot, de az felolvad a következő használatig ha folyékony összetevővel kevered, így azonnal használd fel.

Rózsás- Cukros csábító bőrradír

Ez a radír, már a kinézetével elcsábít, szinte alig bírom kivárni az egy hetet, hogy újra használhassam. Egyébként bármilyen virágszirom megfelel, akár szárított is.

Recept:
  •          4 evőkanál kristálycukor
  •          1 rózsafej szirmai
  •         érzékeny, száraz bőrűek tegyenek bele 1 kanál hidegen sajtolt olajat (kókusz, mandula, olíva)

Levendulás- Porcukros bőrradír érzékeny bőrűeknek

A levendula nyugtató hatású és kiegyensúlyozza a bőr faggyútermelését, így érzékeny és zsíros bőrre is jó választás.

Recept:

  •          4 evőkanál porcukor
  •          1 evőkanál szárított levendula virág
Ha nem fogyna el, pár hét múlva, használhatod sütemények ízesítésére a levendulás cukrot. Vagy készíthetsz belőle levendulás limonádét, persze csak ha nem kevertél ehhez is egy kanál kókuszolajat a radírozáshoz.

Ha cukorral lehet radírozni, akkor sóval miért ne lehetne. Nyugalom a só nem szárítja ki a bőröd, sőt inkább bezárja a nedvességet és még méregtelenít is.

Sós- Rozmaringos vérkeringés serkentő bőrradír

A rozmaring vérkeringés serkentő hatású, így narancsbőr kezelésére is kiváló választás.

Recept:

  •          4 evőkanál só
  •          1 evőkanál rozmaring levélke
A só is tartósít a cukorhoz, hasonlóan, ha nem fogyna el, mehet étel ízesítőnek is nyugodtan a fűszersó, itt végül is az sem gond ha van benne egy kanál kókuszolaj már eleve.

Kávés- Kókuszolajos élénkítő, bőrsimító bőrradír

A koffein, élénkítő hatása, a bőrre is jótékonyan hat. A narancsbőrös bejegyzésben már kifejtettem bővebben, bőrfeszesítő, simító hatását. A kókuszvaj csodálatosan táplálja és rugalmassá teszi a bőrt.

Recept:

  •          2 evőkanál őrölt kávé/ kávézacc
  •          2 evőkanál kókuszolaj
Bevallom, nekem ez a kávé, kókuszolaj párosítást a kedvencem, mert rugalmas feszes, hidratált bőrt eredményez.

Nem írtam oda külön, de természetesen, minden felsorolt radírt érdemes leturmixolni, ledarálni a kávéson kívül, hogy a radírozó szemcsék és növények finomabb állagúak legyenek. Minden bőrradírt fürdés vagy zuhanyzás után érdemes használni a már felpuhult nedves bőrön, hisz így a legkíméletesebb. 

Ha még ennyit sem szeretnétek kotyvasztani, még mindig beszerezhettek egy radírozó hatású szemcsés natúr szappant>>>


Jó megújulást és csodaszép üde bőrt Nektek.

Kommenteljetek nyugodtan, regisztrálni most sem kell. :)
Rendszeres olvasónak az oldalsávon tudtok feliratkozni egy kattintással. 

4 megjegyzés:

  1. Kedves Rita!

    Tartalmas cikk volt, csomó új dolgot tudtam meg. :) Eddig azért nem akartam/mertem bőrradírt használni, mert ugye nem bíztam bennük, mivel "ki tudja, hogy mit tesznek bele...". (mellesleg ezért nem használok sminket se :) ) De így, hogy el lehet készíteni itthon is, ráadásul, az ember biztos lehet abban, hogy nem kerül bele mindenféle trutyi, szerintem kipróbálom valamelyiket, hátha bejön :D
    Éés köszönjük szépen a bejegyzést, rengeteg új dolgot tudtam meg! :)
    Üdv.: K.K.

    VálaszTörlés
  2. Szia K.K.
    Örülök, hogy tetszett. Nyugodtan próbáld ki bármelyiket, mondjuk elsőre kv+olaj párosítást javaslok, mert abban nem lehet csalódni, gyengéden radíroz. A citromos kicsit intenzívebb, neh eltántorítson elsőre, mondjuk nagyon hatásos. De ha olajosat választasz, egyből rászoksz, mert meglepően puha bőr az eredmény. Jó megújulást. :) Ha érdekel a kemikália mentes bőrápolás, olvasd el a többi cikket is, vagy iratkozz fel, mert van még jó pár natúr tipp az oldalon. ;)

    VálaszTörlés
  3. Vajon honnan tudnék szerezni olyan rózsát, amit nem permeteztek agyon? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Panni!
      Ha falun laksz ez nem kérdés, én nyaralás alatt mindenütt rózsabokrokba botlottam, de városban...esetleg kérdezd meg virágboltban, kertészetben van e biorózsájuk. De ha pesti vagy nem tartom kizártnak, hogy az aluljáróban áruló nénikéknél is találsz rózsát ilyenkor. Ők valószínűleg nem permetezik a virágoskertjüket. De ha nincs rózsa, melegen ajánlom a kávézacc-olaj párosítást, mert fantasztikus. ;)

      Törlés

Keresés ebben a blogban

További bejegyzések