Ajakápoló DIY

Szuper ajakbalzsam/ szájfény recepteket lehet találni az interneten. Szerintem ez olyan DIY ami megéri, mert ha házilag készíted csúcsminőségű természetes alapanyagokból dolgozhatsz és biztosan állatkísérlet-mentes termékkel ápolhatod az ajkaid végül. Tudtad, hogy a rúzsod nagy része a gyomrodban végzi? Jobb ha tudod mi van benne. ;)






Készítettetek már magatoknak ajakápolót?




Többféle változat tervezek elkészíteni, hogy kikísérletezzem a legjobbat. Nektek milyen a kedvenc ajakápolótok? Színes, fényes, illatos vagy esetleg natúr? A csavarós vagy a kis tégelyes változatot preferáljátok? 


Ha érdekel a végeredmény iratkozz fel rendszeres olvasónak, a "Feliratkozás a webhelyre" gombra kattintva. Mondjátok el melyik a kedvenc ajakbalzsamotok, hátha meg tudjuk csinálni házilag is. ;) Kommentelni bejelentkezés nélkül is lehet.

Csatlakozzatok Facebookon>>>

2 megjegyzés:

  1. Én már "csináltam", bár csak annyi volt benne a csinálás, hogy a shea vajat átraktam egy kisebb tégelybe :D De amúgy, nagy csalódás volt... :( imádom a shea vajat, és bőröm többi részén bevált, de az ajkamon nem volt okés. Mintha csak még jobban kiszáradt volna tőle a sok repedés a számon. Ötlet, hogy miért? Adtam a barátomnak is, és neki is ez volt. Amúgy tökre érdekelne másik alternatíva :))

    VálaszTörlés
  2. Szia Panni!

    Nekem bevált a shea a számra is, mert most arckrémezésnél azt sem hagyom ki a jóból és nem cserepes. Azt tudni kell, hogy hidratálni csak a víz képes! Az olajak, vajak, csupán a nedvességet segítenek a bőrben tartani és puhítják azt. Ha nagyon ki van száradva a szátok, érdemes átgondolni a vízfogyasztást és sokaknak a fogkrém összetevői is okozhatnak problémát.

    Az én bőröm nem vízhiányos, de ha az lenne, olaj/víz emulziós krémet kennék rá és nem hagynám ki az ajkaimat sem krémezésnél. Ha eljutok odáig, hogy kevertem már elég krémet, hogy megoszthassam a tapasztalataim, lesz fent recept is a blogon. Ehhez emulgeáló szerre van szükség és nem olyan egyszerű, mint a csak zsírfázisból álló kence. :)

    De van még rengeteg alternatíva a sheán kívül is. ;) Mandulaolaj, ricinus, kókuszvaj stb. Érdemes többfélét kipróbálni és hamarosan jönnek a receptek is. :)

    VálaszTörlés

Keresés ebben a blogban

További bejegyzések