Testápoló FürdőBonbon

Ha testápolóról van szó én sikítva rohanok, mint 5 éves kislány a fésű elől. Egy szóval nem használok klasszikus testápolót. Nem csak azért, mert nem szívesen kenegetném magam egy állatkísérletes cég, kőolajszármazékokból kreált, túl  illatosított, soha fel nem szívódó vagy éppen gyanúsan hamar beivódó krémével, hanem mert egyáltalán nem szárad ki a bőröm. Mert persze testápolok, csak az a fürdőben történik, mutatom hogyan.
Sajnos kísérletes testápoló van bőven, róluk már írtam bővebben>>>

Fürdő Bonbon Recept

Fürdőbombát már készítettünk, ez most hasonló lesz, csak több ápoló olajjal és forma sem kell hozzá. Ez kézzel formázható, akár a múltkori vegán marcipán bonbon, persze ez csak a bőrünknek lesz finom. 

- 100g szódabikarbóna
- 50g citromsav
- 50g étkezési keményítő
- 50g kókuszolaj vagy sheavaj (felolvasztva)


Opcionális hozzávalók:

- 20 csepp illóolaj (ha szeretnétek illatosítani)
- rózsaszín agyag (natúr megoldás) vagy késhegynyi azorubin (nem használok kárminos ételszínezőt, mert nem szeretnék bíbortetű a vegán fürdő bonbonomba) 
- virágszirmok (ha nem gond, hogy utána ezt el is kell távolítani  kádból)


Az összetevőket keverjétek el, majd formázzátok a kezetekkel és tegyétek 1 éjszakára hűtőbe a kis golyókat, hogy megszilárduljanak. Ha biztosra akartok menni csomagoljátok a bonbonokat egyesével, légmentesen, folpackba. Én egy jól záródó befőttes üvegben tartom őket, mert jól mutatnak a fürdőszobában. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

További bejegyzések