Csillogó Design Kockacukor

Ha valami szemkápráztatót szeretnél alkotni, még villámgyorsan karácsony előtt, akkor csinálj egyedi design kockacukrot. Tedd átlátszó celofánba, vagy szép üvegbe és máris kész a tökéletes gasztroajándék szeretteidnek. Akár tea, akár kávé párti az illető, könnyen az ajándékozott ízlésére szabhatod, ezt a szemkápráztató finomságot. Akár magadnak és a családodnak is elkészítheted, így téve különlegesebbé az ünnepeket, vagy akár a hétköznapokat. 


Alap design kockacukor recept:

- 2 kanál kristálycukor
- 4-5 csepp citromlé
- szolikon öntőforma/ jégkockatartó


Ez nem is kifejezetten recept, inkább csak egy ötlet. A kristálycukrot keverd össze minimális folyadékkal, épp csak annyival, hogy összeálljon. Alapjáraton ez pár csepp, frissen facsart citromlé, de bármi mással is dolgozhatsz. Ez után nyomkodd a formába kanál hátuljával, majd száraz helyen (akár fűtőtest közelében), hagyd 2 napig száradni. Ha erre nincs időd, langyos sütőben is száríthatod, csak támaszd ki a sütő ajtaját fakanállal. Vigyázz, hogy tényleg csak éppen langyos legyen, így nem karamellizálódik, csak szárad majd a cukorkád. Ha kész, óvatosan borítsd ki és hagyd, hogy teljesen keményre száradjon a levegőn a teteje is.


Design Kávé Cukor

Nem csak a kávézás élményét, de az ízét és ünnepélyesebbé teheted ezzel a DIY tippel. Nem mellesleg mutatós, színes cukorkákat kapsz végeredményül.


Fűszeres design kockacukor recept:

- kristálycukor
- pár csepp kávé
- mézeskalács fűszerkeverék/ fahéj


A módszer ugyanaz, mint az előbb, a lényeg, hogy ne adj túl sok folyadékot a cukorhoz. Szép barna színt és isteni illatot is ad, mind a fahéj, mind a fűszerkeverék. Kísérletezz bátran. Akár két színűeket is csinálhattok.


Design kockacukor a tea szerelmeseinek

Az alap citromleves recept tökéletes teába, de azért ezt is feldobhatjuk kicsit. Én narancs, mandarin és citromhéjjal díszítettem. Fontos, hogy bio gyümölcsöt vásároljatok, mivel a héját fogjuk felhasználni. Ha erre semmiképp nincs lehetőség, legalább áztassátok meleg szódabikarbónás vízben egy ideig a gyümölcsöket, ne csak átöblítsétek. Én ki is szárítottam a reszelt héjakat, amit szintén csinálhatsz szobahőmérsékleten, vagy langyos sütőben.


Citrusos tea cukor recept:

- kristálycukor
- pár csepp lé az adott gyümölcsből
- reszelt citrus héj


Ha valami nagyon csajosat akartok

Lehetne ételszínezékkel mindenféle csiri-csáré színűt készíteni, de én színezéket még szappanba se teszek, nemhogy ételbe. Viszont van itthon rózsa-hibiszkusz teánk, amihez mindenképp akartam alkotni valami rózsaszínt.


Rózsaszín, rózsás tea cukorka recept:

- kristálycukor
- pár csepp meggybefőtt lé
- damaszkuszi rózsatea (opcionális) 

Gyönyörűen csillogna a szódabikarbónás díszekkel együtt.

Ugyan úgy járj el, mint az előzőeknél, csak most miután jól belenyomkodtad a masszát a formába, tegyél egy szép kis rózsafejet a közepébe. Akár a teakeverékkel együtt is ajándékozhatod ezt a verziót. 


A legjobb, hogy ez egy hasznos, környezetkímélő, mégis személyes ajándék, ami ráadásul nagyon jól mutat, mind a hétköznapokon a csésze mellett, mind ünnepekkor egy üvegbe zárva ajándékként.
Egy jófajta kávéval tökéletes ajándék, koffein imádóknak.
Ha kíváncsiak vagytok a többi tudatos DIY-re, iratkozzatok fel rendszeres olvasónak a blogon bal fent, egy kattintással. Ha kérdésetek van kommenteljetek nyugodtan, nem kell hozzá bejelentkezni sem.

Nézzétek meg a design szappansütiket is>>>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

További bejegyzések