2. hét
Tökhús leves galuskával : TudatosMetropolita
Kezd egyre hidegebb és nyirkosabb lenni az idő, így ma egy erőlevessel készültem nektek, aminek nagyon hasonló íze van a húsleveshez, pedig csak a sütőtök húsa van benne. Nincs más dolgotok, mint pontosan ugyan azokat a lábos aljára pakolni, amit mindig is szoktatok, hús helyett pedig egyszerűen kaparjátok bele egy tök belsejét magostól.
- répa- fehérrépa- kis darab zeller levéllel- fél karalábé- szelet kelkáposzta- 1 vöröshagyma egészben- gerezd fokhagyma- só, egész bors- paradicsom egészben- paprika egészben (ha szereted a csípőset egy erős paprika is mehet)- 1 tök vagy patiszon kikapart belseje ( végül le kell szűrni a lest és akkor úgyis kikerülnek belőle a magok)
Én most galuskát főztem hozzá, de tojásmentes tésztával is tökéletes.
Galuska:
- kukoricadara vagy búzadara, esetleg apró szemű zabpehellyel keverve- a leves levéből amennyit felvesz- csipet só esetleg kevés kurkuma a színe végett
Szaggassátok lobogó, sós vízbe, vagy a levesbe, de attól kicsit zavaros lesz a lé végül, így külön vízben inkább ajánlom. De ne aggódjatok, tojás nélkül is szépen összeáll. Borsót is főztem mellé, hogy ezzel is gazdagítsam a levest. Ha megfáztok, vagy hiányzik ez a melengető íz, akkor készítsétek el mindenképp ezt a csodás leves.
Sütőtökös Pite: NoraSpiration
A második recept, amivel Nóra készült nektek, egy egyszerű pite, amihez már is felhasználhatjátok a leves elkészítéséhez használt, maradék sütőtököt.
Sós Palacsinta Kölessalátával: Cruelty-free Beauty
Anita 2. receptje egy sós, töltött palacsinta. Ez egy szuper változatos és személyre szabható recept, mert más fűszerezéssel és más zöldségkombinációval teljesen megváltoztatható és ízlésre szabható, így többször is elkészíthetitek a héten.
A pontos receptet a fotóra kattintva találjátok. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése