Egyszerű receptek böjti időszakra

Ma kezdődik a karácsonyt megelőző, 40 napos böjt. Ezzel a receptgyűjteménnyel azoknak szeretnénk segíteni hétről-hétre, egyszerű receptekkel, akiknek nehézséget okoz a húsmentes étrend ebben az időszakban. A receptek akár szigorú böjtölőknek is megfelelnek, hisz nem tartalmaznak állati eredetű alapanyagokat, így egy tiszta étkezés segíthet minket ebben az időszakban. 

1. hét

Fűszeres karfiol pakora : TudatosMetropolita

A rántott karfiol alternatívájaként hoztam nektek ezt az ételt. Egyszerűbb és gyorsabb a hagyományos panírozásnál és változatosan variálható a fűszerezéssel. A pakora olyasmi, mint nálunk a párizsi bunda.


- 200g liszt (csicseriborsólisztet használjatok, de ha ez nincs, akkor búzaliszt is megteszi)
- fűszerek (paprika, kurkuma, fokhagymapor, só, csilipehely és a saját kedvenceitekkel még gazdagíthatjátok)
- kb 200ml víz (annyi, hogy vékonyan a kanál hátuljára tapadjon a massza)
Ebbe a lisztes, fűszeres masszába mártjuk a kicsit megpárolt karfiolrózsákat (vagy tetszőleges zöldségeket), aztán a forró olajba dobjuk és amint aranybarna már kész is.

Paszternákos, vagy sütőtökös krumplipürével és hagymán pirított gombával tálaltam. A pürét csak a saját főzővizével, esetleg kevés margarinnal, vagy olajjal habosítom.


Bármilyen zöldséget kiránthattok így. A csicseriborsóliszt gluténmentes alapanyag, így ha azt használjátok gluténmentes is az étel. Ha nem szerettek bő olajban sütni, akkor sütőben, kiolajozott tepsiben is kisüthetitek.


Egyszerű Vöröslencse Ragu: NoraSpiration

Az első recept, amivel Nóra készültem nektek, egy egyszerű lencseragu. Ehetitek ebédre, vagy vacsorára; rizzsel, tésztával, akár salátával is tökéletes. A vöröslencse áztatás nélkül is pillanatok alatt megfő, így ez is egy gyorsan elkészíthető étel.

A pontos receptet a fotóra kattintva találjátok.


Fonott tészta paradicsomos babbal: Cruelty-free Beauty

Anita receptje egy  babos, paradicsomos, fűszeres, fonott leveles-tésztás étel. Ebben a fogásban az a legjobb, hogy elképesztően egyszerű, gyors, mégis mutatós és finom. Ráadásul más fűszerezéssel és más zöldségkombinációval teljesen megváltoztatható és személyes ízlésre szabható az ízvilága.

A pontos receptet a fotóra kattintva találjátok.

Karácsonyig, minden pénteken új, böjt alatt is fogyasztható étel-válogatással készülünk nektek Nórával és Anitával. Addig is böngészhettek, a korábbi, vegán receptek között Facebookon>


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

További bejegyzések