Faggyútermelést szabályzó többfunkciós ARCPERMET

Eleged van a kifényesedő arcbőrödből?

Villám praktika a melegedő idő ellen. Ki ne örülne a tavasznak, mikor végre jó idő van és verőfényes napsütésbe lehet sétálgatni. Igen ám, de ez az idő bizony nem kedvez a bőrproblémáknak. Télen a száraz bőrűek szenvednek az időjárás szárító hatásaitól, a melegedő idő meg a zsíros bőrre van túlzott faggyútermelő hatással. Most olyan villám trükköt mutatok, ami minden bőrtípusnak kedvez, mert valljuk be a hőmérséklet emelkedéssel, mind elkezdünk vágyni egy kis felfrissülésre.


Ha nagyon zsírosodik a bőröd, akkor valószínűleg a pattanások mellett, a kifényesedett, csillogó arccal is küzdesz, amin a melegedő idő valljuk be nem segít, inkább ront. Elkezded piszkálni az arcod, törölgetni, ha nincs rajtad smink minden adandó alkalommal megmosod, faggyú eltávolító papírkákkal próbálod meg eltüntetni a csillogást. Ez az állandó törölgetés, hosszú távon nem segít, sőt ront a helyzeten. Minél jobban próbálod eltávolítani a faggyút, a bőröd annál inkább védekezik, és visszazsírozza magát, így az állandó arcmosás rossz taktika. 

Meglátod magad valahol a tükörbe, és már nyúlsz is az arcodhoz, hogy megtöröld, az orrod, homlokod; na így viszel fel a kezeddel szennyeződéseket, amitől aztán még több pattanásod lesz. Elcsépelt gondolatnak hangzik tudom, de ne piszkáld az arcodat, tudom ez nem könnyű, de itt a megoldás, hogy leszokj róla.



Nem csak a zsíros bőrűek küzdenek faggyútermelési problémákkal, hisz a száraz, húzódó, helyes nevén érzékeny zsírhiányos bőr, ugyanolyan faggyútermelési probléma, de mint mondtam ez a trükk mindenkinek beválhat, sőt még a ráncokon is segíthet.


A csodafegyver természetesen olcsó, egyszerű és nagyszerű, ahogy azt itt már megszokhattátok.

Arcpermet

Mióta ezt használom, ahányszor csak az arcomhoz akarnék nyúlni, fújok egyet, így átalakítva egy rossz szokást. Ennyit még a sminkem is kibír, hisz az alapozók is olaj alapúak, és egy átlag szempillaspirál sem fog lefolyni egy kis ,,vízpermettől”, amint mindenki a saját bőrtípusának megfelelően alakíthat.

Arcpermet recept:

  •          fél dl ásványvíz
  •          5-10 csepp levendula illóolaj (100%-os hígítatlan)
  •          1 pumpás flakon (régi arc- vagy testpermetes flakon is megteszi)


Hígítatlan illóolaj

Van, amire mindenkinek figyelnie kell illóolaj választásánál, bár már sokszor elmondtam. Nem elég, hogy rá van írva egy üvegcsére, hogy 100%-os. A kulcs a hígítatlan jelzőn van. Ha hígítatlan egy illó, az rá is van írva, akármennyire is állítja az eladó az ellenkezőjét. Ha nincs rá írva akkor hígított, tehát nem éri meg az árát átszámolva. Az ilyeneket pl. alkohollal hígítják, tehát az illóolaj rész valóban 100%-os ezt fel is tüntetik az üvegen, de lehet, hogy a 10ml-ből, csak 1ml illóolaj, a többi alkohol. Persze a hígítási arányt nehéz kideríteni, ezért, jobb ha eleve hígítatlant veszel, mert akkor kevés kell belőle, és valóban csak illóolaj van az üvegben.



Testreszabás- Kinek milyen illó?

A levendula mindenkinek jó lehet, antiszeptikus, nyugtató hatása tökéletes választás akár zsíros, akár érzékeny bőrűeknek.

A következő illók mind faggyútermelés szabályozó hatásúak, bár minden illónak számos jótékony tulajdonsága van, így érdemes utánanézni a választottnak:
  • vetiver (illata nyugtató hatású)
  • rózsafa (fertőtlenítő,ráncokra, száraz bőrre is)
  • pálmarózsa (régi pattanások nyomaira is)
  • narancsvirág (ekcémára, zsíros bőrre, tág pórusokra is)
  • kakukkfű (zsíros, petyhüdt bőr vérkeringés fokozására)
  • levendula (antiszeptikus fertőtlenítő, nyugtató hatású, övsömörre, zsíros bőrre is)
  • ylang-ylang (zsíros bőr, ráncokra)
  • cédrusfa (korpás hajra is)
  • geránium (antiszeptikus)

+Tipp

Mire jó még ez a kis permet?

Ki ne szeretné a 2 in 1 dolgokat? Jó hír, hogy az élet számos területén jól jöhet, ha nálad van ez a kis pumpás csoda.

Kézfertőtlenítés

Alkoholmentes kézfertőtlenítő, így végre nem szárítja ki a kezed. Antiszeptikus, fertőtlenítő illót válassz, vagy tegyél azt is a keverékbe. pl:levedula, teafa, stb.

1perc nyugi

Stresszes a munkahelyed, de persze tombolni nincs lehetőség. Az irodai csendes őrjöngés helyett, fújj egyet és lélegezz mélyeket, valamely nyugtató hatású illó keverékből, ez a következő szünetig legalább lecsillapít kicsit.

Levegőfertőtlenítő

A levegő fertőtlenítés, illatosítás minden helységbe jól jön, otthon, munkahelyen, mellékhelységben, bárhol. Nem mellesleg jó illat és kellemes hangulat is jár egyes illók mellé.

Gombaölő, lábszag űző csodafegyver

Fertőtlenítő, gombaölő hatású permetet is készíthetsz ezzel a könnyű módszerrel. Lábgombára és intim sprayként is használhatod, csak ebben az esetben teafa illót csepegtess ásványvízbe. Nem lesz többé kellemetlen lábszag sem.
Telefon és laptop fertőtlenítés

Mikor fertőtlenítetted utoljára a mobilod, amit oly gyakran érintesz az arcodhoz? Talán eszedbe sem jut, mennyi bacit vihetsz fel az arcodra az irodai eszközök, a billentyűzet vagy az egér megfogása után. Mostantól egy fújással fertőtlenítheted őket, akár minden nap.

Frissítő Testpermet

Egy kis felfrissülés nem csak arc, de testpermetnek is kiváló. Nem olyan tartós, mint egy parfüm, de parfümmel még sem fújkálhatod magad egész nap, mikor egy kis frissességre vágysz.

Ez a kis levendulás permet örök darabja a táskámnak, a hangulatomtól függően keverek bele többféle illóolajat is. Mióta megvan, kezdek leszokni az arcom piszkálásáról, mert tudom, hogy azzal viszek fel a legtöbb szennyeződést, így ártok a legtöbbet. Nekem bevált, próbáljátok ki. 


Ha végleg rendbe akarod tenni a bőröd, próbáld ki a legolcsóbb natúr arckrémet is: A nők aranya!


Kommenteljetek bátran, regisztrálni, most sem kell! Feliratkozni, bal fent lehet, ha tetszett a cikk oszd meg másokkal is.

1 megjegyzés:

Keresés ebben a blogban

További bejegyzések