FashionEVE- Divatelméleti konferencián jártam

Ma egy izgalmas programon vettem részt a Corvinus Egyetemen, ugyanis divatelméleti- és történeti konferenciát tartottak. Aki ismer, tudja, hogy imádok mindenféle megmozdulást, szervezkedést, közösségi tevékenységet, programot, így egy ilyen "nyílt nap" kihagyhatatlan eseménynek ígérkezett. Hogy mi köze ennek a Tudatos Nagyvárosi Lányok blogjához, az hamarosan kiderül, mert nem csak a divat imádatom vonzott a rendezvényre.


FashionEve tudatos szemmel

Volt egy előadás, amin azonnal megragadt a figyelmem, már a programajánlóban is, így erről részletesebb beszámolót kaptok tőlem. Az előadás A VIZUALITÁS HATÁSA - A TESTKÉP/ÖNKÉP VÁLTOZÁSA címet viselte és a két virtuális előadó témája miatt, még érdekesebbnek ígérkezett.
Természetesen nem maradtunk divatlapok nélkül.

Üzenetek Milánóból és Tel Avivból

Két "blogger" videó üzenetével kezdődött a kerekasztal beszélgetés. 

Először Szkiba Zsuzsanna, pozitív testkép aktivista, önelfogadásról szóló üzenetét hallhattuk Plus Size szemszögből. Az ő küldetése egy kiemelten fontos feladat, hisz "nagyméretű" lányokba önt önbizalmat, ami nem könnyű, de annál nemesebb feladat a divat világában.
A második üzenet Tel Avivból érkezett Steiner Kristóftól, aki a szívemhez nagyon közel álló témát boncolgatott;.a másság, az identitáskeresés és a divat kapcsolatáról beszélt. Kristófnak egyébként is imádom az életszemléletét és a vegán receptjeit, mindenképp érdemes olvasni a  magyar nyelvű publikációit is. 

Az egész rendezvényt átszőtte egyébként ez a nyitottság. Nyíltan beszéltünk mindenféle másság, divat szubkultúra hatásairól, önelfogadásról, önazonosságról. A videó üzeneteket később egy 3 fős csapat vitatta meg nyílt őszinteséggel. Igor a stylistból lett booker (modell ügynök) és Káplár Éva szexuálpszichológusLami Juli a Fashion Street Magazin főszerkesztőjének moderálásában.


Több előadást is meghallgattam, de ez volt a kedvencem. Jegyzeteltem így holnap bővebben beszámolok az előadáson hallottakról, mert önmagad tudatos elfogadása, nagyon is fontos feladat. 


"A legfontosabb változás belül kell, hogy eljöjjön, addig semmi nem fog jól állni."- hogy Szkiba Zsuzsannát idézzem.

"Nyitott szívvel és nyitott szemmel járj a világban."-Steiner Kristóf

Ezzel a szép gondolattal búcsúzom. Holnap jön a részletes beszámoló a FashionEVE divatkonferencia előadásairól.


Ti olvastok/ követtek plus size, meleg vagy bármilyen mássággal foglalkozó blogokat?

2 megjegyzés:

  1. Ez jól hangzik! Tök jó, hogy ilyen előadások is vannak itthon :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, szerintem is nagyon klassz, már maga az ötlet is. Bár az sok mindent elárul azért, hogy ennek a témának mindkét előadója csak videóüzenetben tudott jelen lenni, hiába magyarok, külföldön élnek. Volt ezzel szemben több jelenlévő is, pl. magyar divattervezők, akik már sokkal kevésbé voltak szimpatikusak, bár a nyitott gondolkodás mindenkin látszott azért.

    Jó is, hogy írtál, így legalább eszembe juttattad, hogy be kell fejeznem ezt a cikket, hogy végül is, mit hallottam az előadásokon. :)

    VálaszTörlés

Keresés ebben a blogban

További bejegyzések