Érdemes üvegbe zárni

Gyógynövényeket szárítani mindig jó döntés. Bár a levendula meg én, nem mindig voltunk barátságban, most már nem telhet el úgy év, hogy ne szüreteljek le egy hatalmas csokorral belőle. A szobám dísze, a szekrényem illata, a teám nyugtatója, a krémem hatóanyaga, a konyhám ízesítője és még sorolhatnám mi mindenre használom. Amint megszáradt teljesen, érdemes üvegbe zárni, hogy ne porosodjon és megmaradjon a jellegzetes aromája, ami olyan különlegessé teszi. 


Levendula tea DIY

Tudtad, hogy a filteres teákba, a legrosszabb minőségű "hulladék" teafüvet csomagolják? Érdemes szálas teát fogyasztani, ami fair trade minősítéssel rendelkezik. A méltányos kereskedelemből származó termék, a tudatos döntés.

- a kezed között görgetve morzsold egy tiszta tálcára a teljesen kiszárított levendula csokrot
- tésztaszűrőn szitáld át, hogy megszabadulj a felesleges részektől
- a tiszta virágfejeket tedd szép csatos üvegbe


Levendulás édesítő

- ha a teába is raksz cukrot akkor összekeverheted már előre 1-1 arányban levendulavirággal
- én eritritilt vagy xilitet használok édesítőnek, így azzal kevertem 1:4 arányban 
- mivel édességbe szánom, így fél vanília rudat is tettem mellé


Levendulás Forrócsoki

Nem mintha máris úgy fáznék, hogy mindenáron forrócsokit kel innom, most mégis bögrével az egyik kezemben írom a posztot. Ennek pedig több oka is van. Egyrészt a levendulás forrócsoki, mennyei édesség, másrészt, mióta leszoktam a tehénanyatej fogyasztásról (pedig kemény kazein függőből lettem vegán), rendszerint azon tanakodom a hűtő előtt, hogy mibe használhatnám el a fincsi mandula tejet, hogy ne menjen kárba. Hihetetlen, de ilyen könnyű ekkorát változni, úgy hogy már észre sem veszem. A tejtermék mentességért nem csak az egészségem és az állatvilág, de a bőröm is hihetetlenül hálás, úgyhogy csak ajánlani tudom.


- 1 bögre mandulatej (ha kókusztejjel csináljátok bounty forrócsoki lesz)
- 1 kanál holland kakaó
- 1/2 kanál cukor/xilit
- 1/4 kanál levendulavirág
- nem nagyon használok mikrót, úgyhogy felforralom egybe, majd egy nagy bögrébe szűröm


Must Have Darab 

Imádom a kézműves bögréket, van is itthon pár, de ehhez a hangulathoz találtam egy mesés darabot a meskán Keramikotól. Így ma ez a levendulás, szűrős, kerámia bögre kerül fel a kívánságlistámra. Szívesen kortyolgatnám ebből télen a levendulás forrócsokim>>>


Ti szárítotok levendulát vagy bármilyen teának való gyógynövényt?

Ha tetszett a DIY lájkoljátok. :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

További bejegyzések