Varázslatos Hangulatvilágítás DIY


Mivel DIY bejegyzés már régen volt, így kitaláltam egy vadi új projektet, ami a téli depresszióból, a varázslatos télbe repít majd bennünket. Ha elmúlik karácsony, lekerülnek az ünnepi fények és eltűnik a karácsonyfa, mindenki elkezdi várni a tavaszt, tudomást sem véve a tél csodáiról. Azt mondom ábrándozva várakozni, még majd 3 hónapot badarság, hisz közben elmulasztod a téli varázslatot. A csillagászati tavasz első napja március 21 még messze jár. Készüljünk hát együtt a télre, hogy a lakás ne a karácsony temetője legyen...


Hangulat világítás

A legjobban talán a fények hiányoznak karácsony után az életünkből. A kivilágított ablakok, fák és utcák igazán hangulatos kiegészítői a télnek. Azt mondom hát, ne dugjátok dobozba a karácsonyi égősort, készítsünk belőle hangulatvilágítást.

Én a szódabikarbóna díszfüzér alá tettem, ami szintén egész télen marad nálam dekorációként. 

Mutatok egy DIY-t, ami egyszerű, olcsó, mégis fantasztikus hangulatot varázsol. E mellett tudatos tipp, hisz végre felhasználhatod, a színük, vagy épp rövidségük miatt tengődő cérnamaradványaidat.

Még több ötlet, Facebook>>>
Hozzávalók

- cérna
- tapéta ragasztó
- ecset
- vízibomba
- égősor


Gömböc alkotás

Cérnagömb fényfűzért, igencsak borsos áron szerezhetünk be boltokban, vásárokban. Az árát valószínűleg nem az alapanyagok horrorisztikus ára, sokkal inkább a bele fektetett munka emeli. Azért nem kell megijedni, nekünk nem 200db kis gömböcöt kell megalkotni, így az egész folyamat igencsak szórakoztató. 


Először is készítsünk elő minden hozzávalót! De tényleg mindent, mert csupa ragasztós kézzel kínszenvedés lenne minden egyébként egyszerű művelet. Én egy kínai evőpálcikát használtam segítségként, a folyamat több pontján. Ha nektek ilyen nincs, akkor vékony fakanál, vagy ceruza is megteszi.


- Keverd ki a tapétaragasztót vízzel, hogy egy hígabb ragacsot kapj (evőpálcika egyik felét használtam)
- Fújd fel a kisméretű lufikat, vagy vízibombákat és kösd el magával (én egy vastag cellux karikájával mértem kb egyformára)
- Köss össze annyi cérnaszálat, aminnyi lufit felfújtál (ezt már könnyen a lufi nyakára hurkolod majd, akasztóként)
- Bonts meg a cérnákat (nem viccelek, ragasztós kézzel ez sem egyszerű)
- Készíts elő a helyet, ahol majd száradhatnak a gömböcök (pl. két nyitott szekrényajtó tetejére partvisnyél)


Kezdődhet a tekerés

A kezed mindenképp ragasztós lesz, törődj bele, de jó hír, hogy a tapéta ragasztó csupán keményítő, így nem bántja sem az orrod, sem a kezed.
Ki kell tapasztalni, hogy kényelmes tekerni a cérnát, különben nyűglődés lesz az egész, ha folyton akad. Én az evőpálcika másik felét tettem a két térdem közé, és erre tettem a cérnagurigát, hogy felfelé kényelmesen lehessen lefejteni róla a cérnát.


Vékonyan kenjétek be a lufit ragasztóval és kezdjétek el lazán tekerni köré a cérnát. Nagyon könnyen ragad majd, nem kell ráfeszíteni, mert akkor csúnya lesz. Amint kapott egy vékony bevonatot a cérnából, lehet bátrabban ragasztózni. Ez után már csak tekerés, ragasztó, tekerés, ragasztó. Nagyon kicsi ecsettel nem érdemes dolgozni, mert akkor pepecselős körbekenni.


Akár több színűre is tekerhetitek a gömböket, ha elvágjátok a cérnát, már kezdhetitek is az újjal, összekötni nem szükséges.


Nagy adag tapéta ragasztóval fejezzétek be a folyamatot, majd hurkoljátok az előkészített cérnaszálat a léggömb nyakára és akasszátok fel száradni, minimum 1 napra.

Durrantsunk a siker örömére

Most következik a legjobb rész. Ha teljesen megszáradtak a cérnagömbök kidurranthatjuk a léggömböket. A lufi száját érdemes fogni, hogy majd könnyedén ki tudjuk húzni a léggömb maradványokat. Nem kell félni, ekkora már elég formatartó kis gömbjeink lesznek. Ha véletlenül nagyon odatapasztottuk az első réteget és beszippantja a gömbünket a lufi, akkor sem kell megijedni. Egy evőpálca segítségével könnyen újra kipattintgathatjuk belülről a gömbünket, ha sikerült kihúznunk a lufit.
Gond nélkül kipattintható belülről, miután kihúztuk a lufit.
Fényfűzés

Most már csak bele kell dugni a kis égőket a gömbökbe, ott ahol a lufit kihúztuk. Ha szerencsénk van épp akkora, hogy benne marad magától. Ha túl kicsire sikerült a lyuk, akkor kisollóval vágjuk be kissé. Ha túl nagyra, akkor egy vékony dróttal, vagy cérnával rögzíthetjük az égősorhoz a gömböket.


Végül jöhet a varázslat, ha már besötétedett; kapcsoljuk fel a fényfüzért és kerüljünk újra varázslatos téli hangulatba.Ha a nagy karácsony előtti rohangálásba nem volt időd elkészíteni a hófehér szódabikarbóna díszeket, ne mondj le róla. A legjobb, hogy már nem kell külön csillag, meg karácsonyfa formát vásárolni. Pont megfelel ami épp otthon van a süti kiszúráshoz. Én szív, kör és masni formát használtam.

Készítsd el most, a szódabikarbóna díszeket, a következő téli DIY dekorációhoz fel fogjuk használni>>>


Ha kíváncsi vagy a többi tudatos DIY projektre, házi kencére, receptekre, vagy csak egyszerűen foglalkoztat tudatos életmód gondolata, iratkozz fel rendszeres olvasónak a blogra. <3


Varázslatos Telet Nektek
Ha tetszett a bejegyzés, kövess valamelyik csatornán. :)
Oszd meg, ha tetszett! ;)

2 megjegyzés:

  1. Hú, ez baromi jó ötlet! :) Ki fogom próbálni, ha lesz rá időm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajrá Panni! :) Jó kis szórakozás és az eredmény mindenképp megéri. ;)

      Törlés

Keresés ebben a blogban

További bejegyzések